Otkazano školovanje

Otkazano školovanje

Otkazano školovanje 1024 768 Zoran Grubiša

Obaveštenje o otkazivanju trodnevnog školovanja na temu Finansijskog upravljanja i kontrole i Radionice za popunjavanje GIFUK obrasca

Obaveštavamo Vas da u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba, trodnevno školovanje na temu Finansijsko upravljanje i kontrole i Radionice za popunjavanje GIFUK obrasca, koje je trebalo da se održi u terminu od 17.03. – 20.03.2020. u dvorcu „Kaštel“ u Ečkoj, otkazujemo do daljnjeg. Obzirom na preporuke gore navedenih institucija i sopstvenih osećaja u trenutnim okolnostima smatramo da je ova odluka najodgovornija. Nadamo da će se situacija uskoro poboljšati i da ćemo u najskorije vreme uživati u usvajanjima novih znanja i sposobnosti.

Svi prijavljeni kandidati, kao i oni koji su želeli da se prijave, o novim terminima održavanja školovanja će biti blagovremeno obavešteni.

 

Zbog velikog interesovanja međunarodna kosultantska kompanija SEVOI Financial Consulting organizuje trodnevno školovanje namenjeno Rukovodiocima korisnika javnih sredstava, zaposlenima u lokalnoj samoupravi, kao i svim direktnim i indirektnim korisnicima javnih sredstava na temu Finansijsko upravljanje i kontrola. Implementacija Finansijskog upravljanja i kontrole omogućava Vašoj organizaciji da ide u korak sa svim zakonskim odredbama Republike Srbije.

Osnovni cilj stručnog tima predavača SEVOI Financial Consulting je da kroz školovanje polaznicima omogući bolje razumevanje svih benefita kvalitetno uspostavljenog sistema Finansijskog upravljanja i kontrola, da samostalno mogu sagledati način kreiranja i postavljanje sistema  u svojim  organizacijama, da ga zasnivaju na racionalnim osnovama, da razumeju da to nije samo  „puka formalnost“ u smislu izrade strategija i ostalih dokumenata koji se odnose na Finansijsko upravljanje i kontrolu, bez njihove praktične implementacije.

Namera nam je da Vam pojasnimo obaveze iz novo objavljenog Pravilnika o zajednickim kriterijumima i standardima za uspostavljanje i funkcionisanje sistema Finansijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru (“Sl. glasnik RS”, br. 89/2019), posebno obaveze iz člana 18. i člana 19. i primere dobre prakse u EU.

Na osnovu člana 81. stav 5 i člana 82. stav 10 Zakona o Budžetskom sistemu propisano je da Rukovodilac korisnika javnih sredstava do 31.marta tekuće godine za prethodnu godinu izveštava Ministra Finansija o adekvatnosti i funkcionalnosti sistema Finansijskog upravljanja i kontrole i funkcionalnosti sistema interne revizije. S tim u vezi organizujemo aktivnu radionicu popunjavanja navedenog izveštaja obzirom na nove načine elektronskog izveštavanja opisanog u korisničkom uputstvu od strane Centralne jedinice za harmonizaciju.

PREDAVAČI NA TRODNEVNOM ŠKOLOVANJU SU:

  • Nalvedina Rukavina, ing. EOQ Menadžer, direktor izrade projekata SEVOI Financial Consulting čije je iskustvo utemeljeno sa 900 poslovnih subjekata u različitim državama (Republika Srbija, Republika Hrvatska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina).
  • dr Snežana Maksimović, predavač i saradnik SEVOI Financial Consulting na temu Finansijsko upravljanje i kontrola. Svojim višegodišnjim iskustvom u oblasti finansija u javnom sektoru kroz rad i kroz konsultantske usluge pomogla je brojnim menadžment timovima da efikasno upravljaju i unaprede rezultate svog poslovanja u izazovnim vremenima promena i kriza.

DATUM I MESTO ODRŽAVANJA TRODNEVNOG ŠKOLOVANJA:

17.03. – 20.03.2020. godine, dvorac „Kaštel“, Ečka

  • Materijali za školovanje su obezbeđeni.
  • Nakon trodnevnog školovanja učesnici dobijaju potvrdu o stečenom znanju na predmetnu temu od strane međunarodne konsultantske kompanije SEVOI Financial Consulting.

Newsletter s opisom školovanja možete preuzeti ovde.

Molimo da na vreme rezervišete svoje mesto na školovanju i svoj dolazak i/ili dolazak svojih kolega potvrdite ispunjenom prijavnicom i pošaljete na adresu: srbija@sevoifc.com.

Za sve dodatne informacije, možete nas kontaktirati.

Prijavi se na Newsletter

Poslaćemo vam biltene sa vestima i savetima. Nema neželjene pošte.